Revius Lyceum+

Spring Architecten uit Rotterdam ontwierp het nieuwe gebouw van het Revius Lyceum in Doorn. Ook het interieur werd grotendeels door hen bepaald. Behalve de personeelskamer, de studiezaal en de studiepleinen… Uitgangspunt voor de personeelskamer was dat docenten zich in pauzes en tussenuren volledig moeten kunnen opladen, even moeten kunnen loskomen van leslokalen en leerlingen. Vandaar de keuze voor een afwijkende stijl ten opzichte van de rest van het gebouw. Het kreeg de uitstraling van een Italiaanse Trattoria. Een eigen sfeer, met sfeerlampen gemaakt door een docent en oude Ahrend leerlingstoelen. Je kunt er aan de bar hangen, neerploffen in de loungehoek, werken in de vensterbank, of hangen aan het ‘kookeiland’.

Download pdf
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien